Wegens drukte is het onverhoopt er niet eerder van gekomen weer een blog te schrijven. Niet dat ik niets geleerd heb in deze tijd hoor, maar dan meer in de vorm van stressmanagement en prioriteiten stellen in de piekperiode 😉

Deze week ga ik jullie meer vertellen over de mogelijkheden qua opbergen. Zoals ik al vaker heb aangehaald, hebben we met onze vorm van reizen vaak ruimteproblemen. En om het dan toch geordend te houden, je spulletjes netjes en veilig te houden èn natuurlijk om zoveel als mogelijk (schoenen 🙂 ) mee te kunnen nemen, zijn er diverse methodes voor het opbergen.

Voor het bedenken welke methode je handig vindt, is het goed om te beginnen met het kijken wàt je erin wilt opbergen (breekbaar/mag niet nat worden) en waar het moet komen (afmetingen/waterdichtheid).

  • Kisten

Alubox

Alubox heeft hele mooie, waterdichte kisten van aluminium (1mm dik). Ze hebben ze in diverse maten om het zoveel mogelijk bij je wens aan te kunnen sluiten. De kisten zijn laag van gewicht, maar daarentegen des te sterk.

Front Runner

Front Runner heeft natuurlijk de welbekende Wolf Pack Pro  en de iets kleinere Cub Pack kisten, waarbij de Wolf Packs waterdicht zijn en de Cub Packs waterdicht zijn op te bergen (per 2) in de Typhoon Bag, in de Transit Bag Large (3 Cub Packs of 2 Wolf Pack Pro’s) of Transit Bag Extra Large (4-5 Cub Packs of 3 Wolf Pack Pro’s). De Wolf Pack Pro’s en Cub Packs zijn met hun eigen soort stapelbaar door het ‘nesting’-ontwerp.

Een andere optie van Front Runner zijn de Flat Packs, ze kunnen gebruikt worden als inlay in de Wolf Pack Pro’s of als een stand-alone die je plat kunt opbergen wanneer hij leeg is. De Flat Pack is vervaardigd met harde kunststof wanden, een canvas buitenkant en een met vinyl beklede binnenkant. De verdeler is instelbaar afhankelijk van je opbergbehoefte. Ook deze kunnen worden geplaatst in de Typhoon- of Transit Bags om de waterdichtheid te verhogen.

Naast deze opties voor kisten, heeft Front Runner ook diverse aanhangende producten om bijvoorbeeld de kisten gemakkelijk op je dakrek (of elders) te bevestigen, de Wolf Pack Pro te verruimen met een hogere deksel of met schuim vanbinnen te bekleden.

Bushtech

De nieuwe stapelbare Ammoboxen van Bushtech zijn gemaakt van hetzelfde slagvaste plastic en hebben dezelfde afmetingen als de (oude) Front Runner Wolf Pack, die niet meer verkrijgbaar zijn. Ze zijn dan ook geheel compatibel met de Wolf Pack. Ook verkrijgbaar in een versie met verhoogd deksel.

Campboss

Campboss heeft samen met All 4 Adventure de water- en stofdichte End-Opening Storage Case 90L ontwikkeld. Door gebruik van voedselveilig en slagvast LLDPE-materiaal is hij perfect om je spullen veilig in op te bergen.

Tool4you

Deze kisten zijn gemaakt van licht traanplaat en verkrijgbaar in diverse maten.

Dometic

Dometic heeft 1 hard storage kist, met opslagruimte van 50 liter. Met het water- en stofdichte design bescherm je je uitrusting tegen de elementen der natuur. Ze zijn ook stapelbaar, en met geïntegreerde handgrepen, bevestigingspunten, vergrendelingsgaten en veilige, gemakkelijke te openen vergrendelingen handig in gebruik.

  • Tassen

Naast de optie om je spullen netjes in kisten op te bergen, zijn er ook genoeg tassen op de markt die kunt gebruiken. En sommige kunnen ook perfect in combinatie met de stevige kisten.

ARB

ARB heeft qua opbergen naast de handige ladesystemen (waar ik het verderop nog over ga hebben) ook een divers assortiment met “tassen” en organisers.

Front Runner

De eerder genoemde Typhoon bags kunnen ook gebruikt worden zonder de Cub Pack of Wolf Pack Pro kisten. Met een geïntegreerd luchtdrukventiel voor een waterdichte afdichting bij het oprollen en sealen van de tas, hierin blijven je spullen vrij van vocht en stof.

FRONT RUNNER - TYPHOON BAG

CampBoss

Ook CampBoss heeft natuurlijk een Gear Bag in het programma zitten, maar wat misschien nog handiger is is de Seat Organiser. Deze hang je dus aan de achterkant van je voorstoelen en zo heb je handige vakjes waar je het een en ander makkelijk in kwijt kunt.

Of wat dacht je van de Dash Pod, een klein opbergtasje voor op je dashboard. Eenvoudig met klittenband vast te maken. Superhandig voor je zonnebril, portofoon of andere kleine items die je graag bij de hand wilt hebben. (op de foto ligt hij op een stuk stof, dit zit er niet bij inbegrepen en is ook niet noodzakelijk. Er zitten klittenbandstrips op.)

  • Reservewiel tassen

De reservewiel tassen zijn met name op de markt gebracht om eenvoudig en altijd je afval in weg te kunnen stoppen, zonder dat het in je auto gaat stinken. Uiteraard ben je niet verplicht om hier je afval in te stoppen, je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om bijv. takken voor je kampvuur in op te bergen. Let hierbij wel op dat ze niet allemaal even geschikt zijn voor meer gewicht dan afval.

 

Tot slot hebben we natuurlijk nog van diverse merken mooie ladesystemen in het programma. Op deze manier kun je echt heel netjes je auto indelen en al je spullen geordend opbergen. In mijn volgende serie ga ik hier verder op in, maar kijk maar vast hier voor een idee hoe dat eruit ziet.

 

Zo volgens mij hebben we nu wel aardig wat ideeën voor het opbergen van onze spullen.

Extra tip: Wil je een efficiënte manier van kleding opvouwen om zoveel als mogelijk mee te nemen, kijk dan eens van die filmpjes waarin ze kleding vouwen. Die mensen kunnen dat zo goed! Alles lijkt ineens opvouwbaar tot een minimale afmeting. Dus dat betekent meer ruimte voor je (of je partners) schoenen. Met de Google search “folding clothes to a minimum” vond ik echt al heel erg veel.

Geef een reactie