Vorige week heb ik de verschillende opties besproken hoe je je verse eten koud kunt houden, deze week geef ik je verschillende opties hoe je onderweg kunt koken. Zoals bij bijna elk aspect van wat je mee wilt nemen tijden je reis, zijn er verschillende gradaties tussen “back to basic” en “super-deluxe” en zijn er qua ruimte & gewicht ook verschillende opties en natuurlijk de keuze of je gebruik wilt maken van gas, elektra of open vuur. In deze blog probeer ik je zoveel mogelijk opties te geven die je kunt overwegen (uit ons assortiment) met verschillende gradaties.

Open fire / kampvuur / BBQ

De meest sfeervolle manier om te koken op reis is natuurlijk het koken op open vuur. Voordeel is dat je eigenlijk overal wel hout kunt vinden om te stoken en het smaakt ook gelijk super goed. Om een beetje meer afstand te creëren tussen het vuur en je eten kun je hierbij gebruik maken van de grill plaat die je om je reservewiel heen kunt opbergen (wel eerst laten afkoelen 😉 ). En natuurlijk is de Dutch Oven dan echt een must om mee te koken in open vuur.

Front Runner heeft naast de Dutch Oven zelf ook een handige beugel ontworpen om hem op je Front Runner dakrek te kunnen monteren. Barebones heeft een gehele collectie met diverse soorten en maten gietijzeren pannen en platen, die uiteraard geschikt zijn voor open vuur koken tezamen met de Fire pit grill grate (deze heeft inklapbare pootjes voor makkelijker opbergen). Vindt je een Dutch Oven te zwaar om mee te nemen? Kies dan voor de Campboss cooking bundle. Deze is gemaakt van gesponnen staal, en naast het voordeel dat het lichter is verwarmt deze pan sneller en is je eten dus ook sneller klaar. (hieronder links)

All4Adventure CampBoss Cooking Bundle

En hoe leuk is het om een tosti/panini te kunnen maken met deze Jaffle iron van Campboss? (hierboven rechts)

Wel om rekening mee te houden is dat er in bepaalde gebieden gedurende een droge periode er een stook-verbod kan zijn, dus zorg voor een alternatief. Het scheelt wel vaak als je een fire pit gebruikt, zoals bijvoorbeeld die van ARB (hieronder links) of Front Runner. Beide versies kun je overigens ook gebruiken met kolen of briketten. Of als je toch graag wilt koken met een Dutch Oven, kun je deze Barebones Iron Oven of Camp Stove (hieronder rechts) gebruiken.

Camp cooker (butaan gas)

Een veiligere manier om te koken is deze camp cooker van Campboss op butaan gas. Simpel en snel koken met 1 pan waarmee je alles kunt. En butaan gasflessen zijn klein van formaat en kosten maar een paar euro.
Makkelijk te vervoeren in zijn eigen koffer.

Kookkisten

Zowel Sheepie als Dare to be Different hebben een kookkist in het programma zitten. Dit zijn kisten die kookbenodigdheden bevatten waarmee je lekker kunt kokerellen en waarvan de kist dan als keukenblok dient. Sommige bevatten zelfs een tafel waaraan je kunt eten en/of bestek. Ze werken met gasbranders, dus je hoeft enkel een gasfles erop aan te sluiten, et voilà; je hebt een cuisine de camping.

Keukenla

Crème de la crème in dit verhaal zijn de keukenlades van ARB, waarbij je een complete keuken uit de la trekt inclusief gasfornuis en wasteil. Hij is beschikbaar in 2 versies; de Wagon en de Ute:

De Wagon is een kortere ladeblok (Buitenmaat van de lade: 1045mm (L) x 530mm (W) x 280mm (H)). Je trekt uit de la een werkblad met daarin verwerkt je gasfornuis met 3 pitten. Daaruit kun je weer een “besteklade” (of waar je je gasslang en wasteiltje in kunt opbergen) trekken en een rek waar je het inklapbare wasteiltje in kunt hangen. Kijk hier voor alle specs

De Ute is het langere ladeblok (Buitenmaat van de lade: 1355mm (L) x 500mm (W) x 310mm (H)). Je trekt uit de la een werkblad, daaruit kun je (middels een kwartslag te draaien) het gasfornuis (voor 3 pitten) schuiven. Het rek voor het wasteiltje ligt op het gasfornuis, dus deze is nog even open te klappen. Kijk hier voor alle specs

Kijk maar eens naar dit filmpje:

Wil je ze in het echt bekijken? De Ute zit in onze eigen auto (die meestal wel op de zaak staat, maar indien je even aankondigt dat je hem wilt zien zorgen we daar zeker voor), de Wagon staat binnenkort in de showroom uitgestald. Zelfs ik kan hierop een ei bakken!

Dit waren de opties voor het koken. Nog een leuke tip: Campboss heeft 4 hele leuke kookboeken (wel in het Engels) met naar het schijnt heerlijke recepten (ik heb ze zelf nog niet uitgetest, val ik even door de mand (-: ). Volgende week even geen blog, de week erna gaat het over Outdoor Living waarin ik diverse stoelen en tafels laat zien.

Geef een reactie